Sockerkak smeten:
6 ägg
2 dl strösocker
3½ dl vetemjölspecial
1 tsk bakpulver
Fyllning:
ca 2 dl djupfrysta hallon&blåbär
Topping:
5og mjukt smör
5og råsocker
1oog vetemjöl
1 tsk kardemumma
GÖR SÅ HÄR:
Lägg ett plåtspapper i botten på långpannan.
Till toppingen blandas smör och råsocker i en skål.
Vetemjöl, kardemumma arbetas in med fingertopparna tills allt blir grynigt
Vispa äggen med sockret i en skål tills smeten blir pösig.
Blanda, mjöl och bakpulver tillsammans.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten..
Strö sedan hallon o bläbären och toppingen över smeten.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.... testa med provstickan.
Skär sedan kakan i rutor när den kallnat.
0