En repris fast i en annan variant.....
8-10 Kottarna läggs ut i en smord långpanna.
1 stor brk champinjoner
2-3 pressade vitlöksklyftor
Blanda 3 dl grädde
4 dl Creme fraiche (vispas sönder)
Ca 1 dl soja
1 tsk Sambal Oelek (hot) eller mer
ifall man vill ha hottare smak.
Gör så här:
Lägg ut kotletterna i en smord form. Häll över svampen. Blanda ihop de övriga ingredienserna.
Slå blandningen över kottarna, och vill man kan man lägga en ananasskiva på varje kotte.. om man inte vill ha svamp.
Sedan in i ugnen på 150 -175 grader i 1-1,5 timme.
Tiden i ugnen går att korta till ca 45 minuter
om ugnen sätts på 225 grader.
Täck gärna över kotletterna med ugnsfolie
sista minutrarna vid högre temperatur.
8-10 Kottarna läggs ut i en smord långpanna.
1 stor brk champinjoner
2-3 pressade vitlöksklyftor
Blanda 3 dl grädde
4 dl Creme fraiche (vispas sönder)
Ca 1 dl soja
1 tsk Sambal Oelek (hot) eller mer
ifall man vill ha hottare smak.
Gör så här:
Lägg ut kotletterna i en smord form. Häll över svampen. Blanda ihop de övriga ingredienserna.
Slå blandningen över kottarna, och vill man kan man lägga en ananasskiva på varje kotte.. om man inte vill ha svamp.
Sedan in i ugnen på 150 -175 grader i 1-1,5 timme.
Tiden i ugnen går att korta till ca 45 minuter
om ugnen sätts på 225 grader.
Täck gärna över kotletterna med ugnsfolie
sista minutrarna vid högre temperatur.
frida
fin blogg du har ;D
Annelie
Ser gott ut=) Ha en fin kväll! kram
Carina
Just den här rätten brukar min syrra göra men jag har varken ätit den där eller lagat den själv,
tror det är dags att testa den nu :-)
Kram Carina
Lena
Kotletter är gott :) Ser super smarrigt ut på dina bilder!
Kram och godnatt
Diana
Min vän Nettan brukar laga till kotletter i ugnen, men jag har faktiskt aldrig gjort detta. Det här låter fantastiskt gott och måste nog provas :)
Kram på dig!
Di
5